Θοδωρής Τσούτσος

Η ΑΕΚ δεν δίνει προοπτική στον εαυτό της!

Το θέμα δεν είναι αν (θα) κάνει ο Χιμένεθ. Το θέμα είναι με ποιο κριτήριο και ποιο ορίζοντα επιλέγει προπονητή η ΑΕΚ. Ο Θοδωρής Τσούτσος σχολιάζει στο sport-fm.gr.

Δεν θα παίξει μπάλα το παρελθόν του Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Ούτε το παρόν του, μέχρι να ξαναέρθει στην ΑΕΚ ο Ισπανός. Μπάλα θα παίξουν οι ποδοσφαιριστές, ο σχεδιασμός που έγινε το καλοκαίρι και βέβαια η φιλοσοφία του νέου προπονητή, όταν αυτή θα είναι πια δυνατό να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Το θέμα "νέος προπονητής στην ΑΕΚ" απασχολεί όχι τώρα που τελικά αυτός ήρθε, ούτε μόνο πριν που ο Μοράις ήταν φευγάτος, απασχολεί εδώ και μήνες το σύλλογο. Αυτό συμβαίνει. Είναι κάτι που κατά καιρούς έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες. Απλά στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, μετά την επιστροφή στην Super League, το έχουν παρακάνει. Και είναι εξηγήσιμο...

Το θέμα στην Ενωση δεν είναι τι έκανε ο Χιμένεθ στο παρελθόν του στην ομάδα. Ο,τι και να έγινε τότε, ήταν σε άλλες συνθήκες, με άλλα υλικά, πιθανόν και με διαφορετικές παραστάσεις από τον ίδιο. Αυτό που απλά μπορούμε να έχουμε είναι μια ιδέα για τις ιδέες του Ισπανού τεχνικού. Ολα τα υπόλοιπα θα κριθούν από την πορεία του.

Το σοβαρό θέμα για την ΑΕΚ είναι η σημασία που δίνει στον ίδιο το θεσμό του προπονητή. Διότι με τον τρόπο που χειρίζεται η ίδια ως οργανισμός το συγκεκριμένο ζήτημα, επιβεβαιώνει ότι αδυνατεί να δώσει προοπτική στον ίδιο της τον εαυτό. Η περίπτωση Χιμένεθ είναι πολύ ενδεικτική και δεν έχει να κάνει με τον Ισπανό. Καθόλου μάλιστα...

Ο Χιμένεθ ήρθε για έξι μήνες. Με οψιόν ανανέωσης για τον επόμενο χρόνο. Αν... Αν τι; Αν σώσει τη χρονιά και με ποιο τρόπο; Βάζοντας την ομάδα στα πλέι οφ; Με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο; Αν πάρει το Κύπελλο; Μα αυτά, τα έκανε και την περσινή σεζόν. Τι "έχτισε" η ομάδα πάνω σε αυτά; Οπως αποδείχθηκε, το παραμικρό. Για να φτάσει στο σημείο τώρα να αλλάζει τον τρίτο προπονητή για φέτος και να θέλει να αλλάξει και πολλά από το ρόστερ της.

Η προοπτική που δεν δόθηκε πέρυσι, μετά από μια σεζόν που ομολογουμένως ήταν πετυχημένη, δεν είναι δυνατό να δοθεί φέτος, ακόμη και αν η ΑΕΚ πετύχει τα ίδια. Και δεν είναι, διότι ακόμη και στο θέμα προπονητή, στο οποίο έχει "καεί" αρκετές φορές σε μικρό χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να το διαχειρίζεται με λάθος κριτήρια.

Δεν μπορεί το πιο σημαντικό από αυτά, στην επιλογή του νέου προπονητή, να είναι ότι ο Χιμένεθ έχει "τρέλα" και σε τέτοια κατάσταση η ομάδα έναν τέτοιο χρειάζεται. Δεν είναι ούτε ποδοσφαιρικό αυτό, ούτε λογικό. Γιατί ανεξάρτητα με το πώς θα καταλήξει η σεζόν, που πια είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιάστηκε λάθος, δεν αφήνει κξαι τίποτα για την επόμενη. Την οποία από τώρα θα έπρεπε να δημιουργεί η ΑΕΚ, για να είναι μια κανονική ομάδα και όχι αυτό το "ανακάτεμα" που είδαμε και πιθανότατα ακόμη και με τον Χιμένεθ στον πάγκο θα δούμε.

Την οποία νέα σεζόν θα ήταν φρόνιμο, για δικό της κέρδος, να την δημιουργεί με έναν προπονητή που ήρθε για να μείνει, να συνεννοηθεί, να ετοιμάσει και τελικά να προετοιμάσει. Ο Χιμένεθ των 6 μηνών και βλέπουμε αν... δεν μπορεί να είναι ένας τέτοιος. Όχι γιατί είναι ο Χιμένεθ, αλλά γιατί η ίδια η ΑΕΚ δεν του δίνει αυτή την προοπτική να νιώσει ότι μπορεί να γίνει. Με αποτέλεσμα να μην δίνει ως ποδοσφαιρικός οργανισμός, γιατί κυρίως τέτοιος είναι για όσους λησμονούν τη σημασία του προπονητή, την προοπτική στον ίδιο της τον εαυτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x